VANILJE

Vanilje – FlorIbis, Madagaskar

Vi sælger både økologisk vanilje og vanilje, der udover at være økologisk også er Fairtrade certificeret. Alt vores vanilje kommer fra Madagaskar, østaten i det Indiske Ocean. Her samarbejder vi med FlorIbis, der i over 20 år har produceret vanilje.
FlorIbis har en af de største vaniljeplantager på Madagaskar, nær byen Vohemar på den nordøstlige del af Madagaskar. Med sine 1.200 ansatte er FlorIbis den største arbejdsgiver i området, og årligt produceres omkring 100 tons vanilje.

Udover den 30 hektar store økologiske vaniljeplantage, har FlorIbis også knap 600 hektar landbrugsjord, egne laboratorier og 2.700 m2 drivhus. Udover de mange ansatte er der yderligere 1.800 lokale bønder organiseret i kooperativer, som leverer økologisk vanilje til FlorIbis.

FlorIbis er HACCP certificeret og har fuld sporbarhed på alle deres vaniljestænger og vaniljepulver. Vaniljepulveret er lavet udelukkende med hele fuldmodne vaniljestænger og ikke af skårede eller
ekstraherede stænger. Inden salg til Europa af vanilje fra FlorIbis, bliver hver batch analyseret for pesticider og mikrobiologiske værdier af SGS Institute i Berlin.

Siden 2018 har vi været europæisk agent for FlorIbis, der blev etableret i 2000 af franske Jean Christophe Peyre.

Du kan læse mere om FAIR Imports samarbejdspartner her: www.floribis.com

Se Brochure om Floribis her